Vi finns med på Vetenskapsfestivalen!

Forskarhubben och Alle Fonti erbjuder ett workshoppande upplägg som kretsar kring källkritik, bildsök och statistik, för att fördjupa elevers förmåga att kritiskt granska påståenden som cirkulrerar på nätet och i vårt samhälle.

Workshoppen fungerar som en praktisk övning, som kan hjälpa elever att pröva sina färdigheter att granska information kritiskt. Den bidrar också med underlag till diskussioner om vilka utmaningar som finns i att värdera information och avgöra vad som är sant och falskt.

Boka in er på aktiviteten!

Medverkande

Elin Sporrong, doktorand i informationssamhället och ordförande för Forskarhubben, Charlotte Ovesson, statistiker och processledare för Infolabbet, Fanny Lundkvist, hållbarhetskonsult och Mathias Cederholm, Fil. Dr i historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.